Go to Top

Школска 2014-2015. год.

На републичком такмичењу из солфеђа, у МШ “С.С.Мокрањац“ у Пожаревцу наступила је:

1.Милена Ранков, 5 . разтрефс – освојила је 2.награду. За такмичење је спремила проф. Звездана Гладовић.
2.На Фестивалу војвођанске тамбуре у Кули наступале су Јелена Жижаков, ученица 2. разреда и Магдалена Ковач-Года, ученица 3. разреда, и освојиле 1 3. награду. Обе су у класаи наставника Мирка Здјеларића.

На Данима музикеу Б.Тополи свирале су следећи ученици:

1.Антонија Милер, 2. разреда виолине – освојила 2. награду; класа: Евгенија Кулеба.

2.Матија Кустудић, 2.разреда гитаре и Сара Кукавица, 6. разреда гитара – освојили су 3. награду;  Обоје су из класе Тамаша Фекете.

3.Симонида Лончар, 6.разреда гитаре – освојила 3. награду; класа: Милош Миливојевић.

4.Иван Арђељан и Никола Станојевић, 3. разреда хармонике – освојили су 1. награде;    класа: Ђорђе Недељков.

5.Леополдина Ђанић, 4. разреда хармонике – освојила 2. награду; класа: Светлана Бељански – Кондић.

6.Сунчица Бабић  1.награда на такмичењу “Младих пијаниста“ у ЗР-у; класа: Анитa Елмази.

7.Катарина Марјанов, 4. разреда кларинета, на РТ у Београда – освојила је II2 награду; класа: Лазар Кондић.

8.На такмичењу солфеђа и теорије музике “Vivala musica“, oдржаном у Сремској Митровици наступали су:
Кристина Васиљевић, Валентина Гачић, Лазар Перовић и Милена Ранков.
Првих троје је за ово такмичење спремала проф. Исидора Недовић. А проф. Звездана Глаговић спремала је Милену Ранков, која је освојила 1. награду. Кристина Васиљевић и Лазар Перовић су освојили 2  ,а Валентина Гачић 3. награду.

9.На Екипном фестивалу солфеђа, одржаном у МШ “Ј.Славенски“ у Новом Саду, наступале су 3 екипе: “Музички троугао“, “Весела триола“ и „Карибик“ – екипа која је освојила 2. награду, а прве две по 1. награду, с тим што је екипа “Муз. троугао“ лауреат 1. категорије, са освојених 100 поена. У саставу ове екипе били су: Никола СтанојевићМарија Банковић и Татјана Пејаков, ученици 3.разреда ОМШ -одељења у Србобрану, које је припремала Звездана Гладовић. Иста професорка припремала је и екипу “Весела триола“ у саставу: Милена Ранков, Божидар Пивнички и Јелена Столић, ученици 5. разреда ОМШ, такође одељења у Србобрану! Док је екипу “Карибик“ спремала професор Исидора Недовић. У тој екипи наступали су: Валентина Гачић, Леополдина Ђанић и Лазар Перовић, ученици 5. разреда наше школе.

10.На Фестивалу  музичких и балетских школа Србије, који се ове године одржао  у Неготину, школу је представљала  екипа од 4 солисте на инструментима : клавир, хармоника, виолина и кларинет као и вокални октет издвојеног одељења у Србобрану. Том приликом ученици су освојили следеће награде: Сунчица Бабић, 3.разреда клавира, Леополдина Ђанић. 4. разреда хармонике и Катарина Марјанов, 4. разреда кларинета – прву награду, док је Лазар Перовић, 5. разреда виолине, освојио 3. награду. У дисциплини камерних сатава, вокални октет освојио је такође прву награду. Наставници који су припремали ове наведене ученике су: Весна Станков, проф. клавира, Светлана Бељански – Кондић, наставник хармонике, Лазар Кондић, професор кларинета и Евгенија Кулеба, професор  виолине. Као и Јадранка Миковић – Џаферовић, проф .солфеђа.

11.На међународном такмичењу “Фантаст“, ученице 2.и 3. разреда тамбуре освојили две награде: Јелена Жижаков – 1. награду и Магдалена Ковач – Года – 2. награду. Обе су у класи наставника Мирка Здјеларића.

12.На истом такмичењу, ученица 5. разреда хармонике, Леополдина Ђанић освојила је 2. награду а ученица 3. разреда виолине, Катарина Недић, освојила је 3. награду. Оне су у класама: наставника Светлане Бељански – Кондић и проф. Наталије Головачук – Марушић.

13.На 8. међународном Пијанистичком такмичењу “Јосип Славенски“, у Новом Саду, ученице 1. разреда Ања Банковић и Ана Станојевић освојиле су прве награде! Ања је у класи професора Звездане Гладовић а Ана у класи професора Мирјане Милисављевић.

14. На међународном такмичењу „Слобомир“ у Бјељини, ученица 3. разреда клавира Зорана Жигић освојила је 1.награду. Она је у класи професора Гордане Пржнице.

15.На такмичењу ученика 3. разреда ОМШ-е “Млади виртуоз“ у Београду, ученица 3. разреда клавира Ана Бечић освојила је 2. награду. Она је у класи проф. Гордане Пржница.

16.На истом такмичењу ученица 1. разреда Михаела Миклош добила је похвалу. Она је такође у класи професора Гордане Пржнице.

17.Похвалу је добила и ученица 5. разреда клавира Јелена Столићна такмичењу “ФИБ“ у Новом Саду. Она је у класи проф. Мирјане Милисављевић.

Укупан број освојених награда  је 32;

Од тога:- 15 првих ( 2 су са звањем лауреата!)

10 других и
–  7 трећих